Det er høst, det har vært skikkelig ruskevær i Bergen og jeg har lest filosofi og notert til venstrehånden falt av, i alle fal nesten, men jeg har også presset inn litt lystlesing, et par kinobesøk og kaffe med fine folk. Ellers ville nok hjernen min implodert. En av bøkene jeg har lest var “Muntergang” forfattet av Atle Berge.

Jeg var så heldig å høre forfatteren selv lese litt fra den da jeg var på forfattersleppets debutantkveld på Norli som var for et par fredager siden, da var jeg allerede godt i gang med boken(jeg hadde leste hele seks sider) og frydet meg litt da jeg kjente igjen ordene han leste. En av to(og en halv, kanskje) forfattere jeg fikk sansen for den kvelden.

“Muntergang” var morsom, lettlest og absurd. Akkurat som jeg liker det altså. Pål Stordalen holder på å gå under, han blir hentet inn til belæring av AST(Alvorets Sikkerheitstjeneste), de er redd for at han ikke tar livet alvorlig, faktisk så er han “mistenkt for å meine at livet er latterleg”. Trenger du egentlig vite mer? Boken er bare på 146 sider, jeg brukte riktignok en uke på den, men jeg hadde en filosofibok å repetere, du leser den glatt på en kveld i godstolen, med kakaoen i hånden og teppet om kroppen. Jeg synes den var ustyrtelig morsom og dritskummel på samme tid. AST er et skummelt konsept, som kanskje ikke er så bortevekke likevel. Vi har kanskje ikke noe offisielt AST, men sosiale normer er det bøtter og spann av.

Du kan lese mer om handlingen på samlaget sine nettsider: Muntergang

Categories:Bøker
Published on :Posted on

2 thoughts on “Muntergang”

·

Glad du likte boka 🙂 Lykke til vidare med filosofien!

·

😀 takk.
Veldig fin bok

Post your comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.