Jeg har lest “The Truth About Forever” av Sarah Dessen. Den handler om Macy som ikke akkurat ser frem til en sommer uten kjæresten(han skal på “brain camp”) og med en fryktelig kjedelig jobb på biblioteket(dette sliter jeg litt med, da jeg tror det ville vært dødskult å jobbe på et bibliotek). Det er heller ikke bare bare hjemme hos Macy. Etter at hennes far døde alt for ung har forholdet mellom Macy or moren vært kjølig og kontrollert, ingen av dem har pratet om det som har skjedd og kjemper for å late som om alt er bare bra. Ved en tilfeldighet ender Macy opp med å finne nye venner gjennom et kateringfirma som heter “Wish”, en dame som heter Delia og hennes ansatte(som forøvrig enten er slektninger eller naboer, tror jeg) Kristy, Monica, Bert og Wes. Her er det altså mange problemer og en hel del løsninger. Grunnen til at jeg har lest denne er ganske enkel; av og til liker jeg å lese bøker jeg vet har en lykkelig slutt.

(jeg foreslår forøvrig å lese om boken via forfatteren selv: http://www.sarahdessen.com/the-truth-about-forever)

Jeg plukket opp en av Sarah Dessens bøker for et par år tilbake på grunn av at coveret var fint. Jeg var ute etter noe lettlest og fint. Jeg fant det jeg så etter. Jeg leste “The Truth About Forever” på en dag, språket er lett og det er ikke noe problem å rase gjennom den. Den er også fin, selv om den er litt forutsigbar, er det ikke så sukkersøtt at jeg ikke orker det. Sarah Dessen balanserer søtt med virkelighet ganske godt, selv om utfallet av bøkene hennes(de jeg har lest i alle fall) ofte lander på den søte siden, men så er det godt med utriste slutter av og til også. “The Truth About Forever” har flere forskjellige “problemer” å løse, og det gjør at man ikke kjeder seg. Det er ikke bare kjærlighetsproblemer, fryktelig arbeidsplass, kommunikasjonsproblemer eller å komme seg etter et tragisk dødsfall det er alt sammen. Noen ganger er det nesten litt for mye, men som oftest er det godt balansert og fokuset er på Macy og hennes relasjoner til menneskene rundt seg. Jeg synes det er fint.

(beklager at jeg begynte å surre litt, men hodet mitt er ikke på rett sted for tiden)

Categories:Bøker
Published on :Posted on

Post your comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.