Ja så sannelig. Der står hun. totusenogti. Snart braser hun inn døren enten vi vil det eller ikke(jeg er forøvrig på ikke siden av den ligningen). “Tiden går!” bjeffer kjerringen og stiller seg opp ved siden av deg idet øyeblikket fryktelig mange mennesker tenner på batteriene sine, som sender opp en hel haug med fargerikt fyrverkeri. Kanskje merker ikke alle at 2010 står der midt mellom dem. De oier og hoier over fine farger og en boks som eksploderte utover i stedet for oppover. Noen er på vei til legevakten, noen holder på å føde. Noen sover av seg alkoholen de helte i seg tidligere på kvelden. Vi hopper opp og ned og klemmer hverandre. “Godt nyttår!” sier vi og smiler, kanskje kysser vi, klemmer vi eller tar hverandre litt keitete i hendene. 2010 smiler. Gleder seg over alle som ønsker henne velkommen. Det er ikke før dagen etter at folk ser sannheten i hvitøyet. Det er ikke lenger 2009. Et helt år har fløyet forbi og du vet ikke hvor det ble av det. Du er plutselig et helt år eldre(selv om bursdagen din ikke kommer før i november). Når skjedde dette? Hva gjorde du egentlig i 2009?

Så begynner du å tenker på hva du må gjøre i 2010. Hun sitter ved siden av deg i sofaen og skriker. “15. Mars – søknadsfirst på høgskoler og universitet.”, “13. mai – året ditt på folkehøgskolen er over.”, “18. juni – du blir tjue.” , “20. juli – du får vite om du har kommet inn på studiene, dersom du søkte.”, “HVOR SKAL DU BO I AUGUST DA?”, “Skaff deg en jobb!”, “November/Desember – EKSAMEN! Nå kan du angre på at du ikke leste litt hardere, litt tidligere.”, “Desember – det er jul, har du kjøpt julegaver? Vet du hvem du skal kjøpe til i år?”, “31. Desember – jeg sier ha det bra og 2011 kommer og prosessen starter på nytt, med få endringer.” Du kan sitte der og forbanne 2010 så mye du vil, hun kommer enten du vil det eller ikke. Stor og mørk og farlig, så er hun borte og du husker knapt hva du gjorde i løpet av året. Du husker i alle fall for lite til å kunne lage en morsom kavalkade, og du orker ikke dykke ned i bloggarkivet og grave frem de pinlige postene du har skrevet og glemt. Det ville vært for pinlig. Bilder har du heller ikke så du får bare sette deg ned og spise restene av julekakene og si til deg selv at det du ikke husker kan du ikke skamme deg over.

Godt Nytt år folkens.

Categories:Personlig
Published on :Posted on

1 thought on “2010 er du der?”

·

Godt nytt år, og skål! Så er vi kanskje så heldige at vi glemmer å beskymre oss for en liten stund… ^^

Post your comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.