I morgen skal jeg på BIFF med skolen, også med Kat etterpå. Jeg har ikke peiling på hva jeg skal se med skolen. Vi har bare fått beskjed om å troppe opp utenfor skolen etter morgensamling også fyker vi til Bergen Kino for å se film. Masse film. To eller tre viss jeg ikke tar helt feil.

Det jeg derimot vet er at jeg og Kat skal se Boy Interrupted.

Boy Interrupted still
Fra BIFF.no:

Et intimt portrett av en livlig, suicidal gutt med bipolar lidelse.

BOY INTERRUPTED åpner tilsynelatende harmonisk med en familie på ferie i Den dominikanske republikken, når den 15 år gamle gutten Evan plutselig begår selvmord. Hans foreldre, som selv har stått for regi og fotografi av denne intime dokumentaren, bruker resten av filmen til å finne en forklaring på hvorfor dette kunne skje. De har prøvd å rekonstruere livet til sin unge sønn som lider av bipolar lidelse, og som siden han var fem år gammel har lekt med tanken om å ta sitt eget liv. Foreldrene tar i bruk hjemmevideoer, bilder, og intervjuer med slekt, venner og leger.

Familien Perry blir utlevert rått av materialet de selv har frembrakt og som de selv formidler i denne filmen. Dette gjør foreldrene til både tilskuere og deltagere. Filmens styrke er en imponerende upartiskhet, der filmskaperne fremstår som objektive og ikke som traumatiserte sørgende på jakt etter tilgivelse. Filmen er et nakent protrett av privatlivet til filmskaperne på sitt mest utleverende og foruroligende. Den er preget av en følelse av uungåelighet, noe som gjør filmen universell og ikke navlebeskuende.”

Ellers har jeg lyst til å se Art & Copy, som vi kanskje, kanskje ikke får sett. Det kommer litt an på om det er billeter og vi har tid. Art & Copy handler om reklame. Om sånne reklamer som alle kjenner igjen, når som helst, hvor som helst. Jeg er skikkelig fasinert av reklame. Hvordan de tenker for å få oss til å høre på dem, kjøpe produktet deres og ikke minst, hvordan de sørger for å lage en reklame som sitter i hjernen vår.

Bilde: http://www.boyinterruptedfilm.com/photos.html


Categories:Personlig
Published on :Posted on

Post your comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.