Det er oktober. Jeg har spist kakemenn(som egentlig var damer, som egentlig var vanskapte og mishandlede). Jeg har hatt samtaler med folk om hva som skal skje fremover. Jeg forteller at det er oktober og oktober er litt treig, men det er jo halloween, og man kan kle seg ut. Det er jo noe. Så er det november, og jeg skal forsøke på nanowrimo, enda jeg vet at jeg ikke rekker det. Så november blir stress. Så tenker jeg ikke lenger fremover. “Så er det desember!” sier samtalepartneren. “Desember? Ja, det er det jo.” sier jeg. “Nei. Det er JUL!” sier samtalepartneren. “Åh faen.” sier jeg da. Og jeg får kjeft. For jul er så fanastisk fint. “Joda,” sier jeg da. “Jul er fint, og fantastisk, men det er så irriterende.” Det er det ingen som forstår.

Jul er å kjøpe julegaver til en masse folk som en egentlig ikke kjenner godt nok til å kunne gi noe som treffer dem, og da er det jo ikke gøy. (Hva ønsker du deg forresten?) Jul er familiebesøk. Jul er skumle tanter og onkler og fettere og kusiner. Jul er masse mat jeg ikke egentlig liker. Jul er gaver en må late som om en liker. Jul er å måtte stå opp før en vil fordi en må i besøk, eller får besøk. Det er når alle har julestemning untatt deg, og du føler deg utelatt. Etter å ha tenkt dette sukker jeg lettet. “Det er heldigvis lenge til jul.” Samtalepartneren ser på meg. “Jah, desverre, men det er ikke så lenge da. Det er bare 69 dager.”

Panikk.

69 dager er ikke lenge i det hele tatt. 69 dager er ikke tid nok til å forberede seg en gang. Jeg tenker tilbake til andreklasse på videregående, i tysken. Da jeg sa at jeg ikke likte julen, og fikk forskrekkede kommentarer tilbake, samt et spørsmål. “Du må jo like noe med julen?” jeg tenkte da, og kom frem til at det var jo fine ting med julen. Masse fine ting, egentlig. Det er julebrus, julegaver man liker å få, julegaver man liker å gi, det er barne-tv med juletema, det er klissete julefilmer, det er muligheter til å sove lenge. Det juletre som lukter godt og er fint pyntet med glitter og sølvkuler og hjemmelagde lenker. Det er pinnekjøtt. Det er julerøkelse. Det er kakao og bøker. Det er kakemenn. Det er julenisser jeg har laget selv.

Det er 69 dager til jul og jeg skal søren meg jakte på julestemningen. Og på ønskelister. Hjelp meg.

(og det er jo fint at fantastiske mennesker skriver fine poster om sine julegavestrategier. Nyttig for sånne som meg som aldri helt får taket på dette med julegaver)

Categories:Personlig
Published on :Posted on

Post your comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.