Jeg sitter ved vinduet i det lille datarommet ved/i klasserommet vårt. Der vi sitter og skriver, eller prøver å skrive. Det er ikke alltid like lett å skrive på kommando. “Skriv en novelle.” Åhja, ok. Dødslet. Eller ikke. Det hele endte med at jeg forsøkte å skrive på en jeg skrev for lenge siden. Som ligger på internett et sted og som skaffet meg en notatbok og en penn. Den er nemlig litt spennende, men veldig dårlig skrevet. Ingen detaljer. Ingen dialog. Ingen personlighet. Det sitter jeg og forsøker å endre på, men samtidig vil jeg ikke. Jeg har ikke noe lyst til å skrive, men jeg vil ikke være hun som aldri leverer inn i tide. Jeg vil være hun som gjør det, og som ikke skriver dårligst av alle. Jeg vil ikke at hun som ser på meg med et jeg-er-bedre-enn-deg-og-vet-det blikk skal vinne. Jeg vet(håper) at det ikke er det hun forsøker å si, men så er det nettopp det hun sier. Da greier jeg ikke å konsetrere meg. Jeg forsøker å si til meg selv atdette ikke er en konkurranse, det er ikke snakk om å vinne noe. Det er snakk om å prøve og prøve. Kanskje blir det noe bra, kanskje ikke. Det er ingen som har tenkt å stille meg opp langs en vegg og skyte meg i bakhodet om jeg ikke leverer. Det er greit sånn.

Akkurat nå finner jeg ingen logiske slutter på noe som helst. Derfor begynner jeg på en tekst, skriver på den en stund, men så stopper det opp. Så begynner jeg på noe nytt og skriver til jeg igjen stopper opp. DEt er ikke sånn det skal være. Det er ikke slutten som skal være vanskelig. Det er da jeg pleier å få det til. Det er midten som skal være vanskelig. Det partiet der man skal sy sammen begynnelse og slutt. Det er det jeg skal trenge å skrive om igjen og om igjen til jeg har senebetennelse i hele kroppen og ikke orker mer. Det er ikke sånn at jeg bare ikke skal finne en slutt. Det er feil. Feil.

Categories:Personlig
Published on :Posted on

Post your comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.