12/52: urban fantasy, klesbyttedag, m.m.

12/52: urban fantasy, klesbyttedag, m.m.

Dette var en leseuke! og en henge med venn uke! Og godt er det for det var også en «det er grått og trist ute» uke. Bedre skal det ikke bli på den fronten. Det sludder utenfor når jeg skriver dette. Jeg venter på våren, men våren venter på mai.

Jeg er i det lettleste hjørnet for tiden, og har holdt meg til min ultimate komfortsjanger: urban fantasty/moderne fantasy/så lenge det er etter nittenfemti og det er vampyrer, varulver eller hekser der. Jeg har lest ut The Lunatic Cafe av Laurell K. Hamilton, ferde boka i Anita Blake serien, som jeg tenkte jeg ikke skulle fortsette med da de tre første holdt (jeg leste dem på ungdomsskolen og vgs i sin tid, så det er gjenlesning dette. Kom til Skin Trade den gangen, og så har jeg ikke lest mer). Anita irriterer meg fortsatt ganske mye, og Jean Claude, or Richard. Bare drep dem (jeg vet). Boka er lettlest, og det er fortsatt gøy å bli kjent med de ulike, ofte absurde, stedene de overnaturlige drifter i Hamilton’s St. Louis. Den titulære Lunatic Cafe er lycantropenes restaurant. Ikke like sært som strippeklubb og sirkus kanskje, men man kan kanksje ikke forvente særere og særere bedrifter som front for en eller annen overnaturlig sjef sitt hovedkvarter og eventuelle lysskye aktiviteter, men kan drømme. Mysteriet var så som så denne gangen. Kommer sikkert til å lese neste bok ved en passende anledning. Da vil jeg heller anbefale Trailer Park Trickster av David R. Slayton som er oppfølgeren til White Trash Warlock, og om enn ikke like god som førsteboka så var det fint å bli bedre kjent med karakterene. Adam Binder nøster fortsatt i familiehistorien og deres tilknytning til magi, og det som kommer med. I denne er hovedspørsmålet hvem dreper Binderne? Det får vi svar på, men boka ender likevel med en cliffhanger, og det hadde gjort vondt om ikke tredjeboka allerede er utgitt. Skal ta fatt på den veldig snart. Disse bøkene er like mye karakterdrevne som historiedrevne og det er en miks jeg kan like. I starten av boka får Adam dårlig nytt, roter til kommunikasjonen med kjæresten sin, må prøve å være ærlig, må prøve å finne ut hvem som dreper folk i familien, må forsøke å ikke havne i ytterligere trøbbel, må tilbringe tid med slekt han ikke kjenner så godt eller liker. Vic derimot blir dratt rundt av alvene. Gøy!

Jeg har da også sett film. Jeg så Everything Everywhere All at Once som ikke var det jeg hadde inntrykk av at den var, men heldigvis mye morsommere! Regner med alle som er interesserte allerede har sett den, så jeg nøyer meg med å si at jeg likte den.

På søndag var det klesbytte på gang. Jeg bytta fra meg fem plagg og tok ett med hjem. Jeg har aldri vært på noe sånt før, jeg er jo tjukk så regner liksom ikke med at det er for meg, men denne var spesifikt retta mot sånne som meg så det var gøy! Klærne var stort sett ikke så interessante. Mye ting som har lagt i skapene til folk siden 2016. Ett av problemene med å være tjukk og forsøke å handle brukt er at når vi finner plagg som passer og vi liker så sliter vi dem ut, de havner liksom ikke i bruktbutikkene. Så satt pris på dette markedet. God kaffe hadde de og. Og hyggelige folk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.