Uke 7: Det hangler og går.

Uke 7: Det hangler og går.

Jeg logga tilfeldigvis inn på en av de bullshit gigeconomy sidene hvor man av og til kan tjene seg en krone, og endte opp med å jobbe i to timer. Så nå har jeg kanskje tjent meg en tohundre kroner eller noe. Det er en måned med en eller annen strømmetjeneste eller en halv mobilregning det. Kan jeg skrive sånt på CVen? Hvordan gjør man det. Kaller det strøjobber og så skrive man ting som oversettelse, korrekturlesning, tekstarbeid, og så slenger man på den månedlige kjøkkenvasken man gjør hos en gammel dame man kjenner til slutt? Bare som en sånn liten «jeg gjør noe altså» på toppen av jobblisten? Kan jeg kalle meg innholdsprodusent når jeg legger ut ting på nett? Å skrive bloggen opp på CV-en er flaut, men være litt mer vag? Legge til bokinstaen min? Og vise frem hvr lite jeg har lest? Neida. Jeg leser faktisk mer enn folk flest, om enn litt mindre enn en bibliotekar kanskje burde?

Mmm. Fastelavnsboller.

Det er vanskelig å være arbeidsledig når man ikke ser noen ende på det. Det er min skyld. Jeg har ikke opparbeidet meg noen folk jeg kan spørre om referanse fra. Da får man ikke jobb da. Men man må søke og søke og søke og søke og søke. Denne uka har jeg laget meg tre versjoner av CV-en i Canva. For da kan jeg øve meg i Canva (gratis verktøy som man kan lage plakat til biblioteket med? Det er grei kunnskap å ha når man søker jobb hos Norges folkebibliotek!).

Jeg og ei jeg kjenner har bestemt oss for å bli kjent med alle bibliotekfilialene i Bergen. Vi begynte med Fyllingsdalen bibliotek så vi også kunne teste den nye bybanen. Jeg er fascinert av bibliotek på kjøpesenter. På den ene siden er det jo smart for folk er på kjøpesentre, særlig når det er vestlandet det er snakk om. Kan gjøre alle ærend, pluss lese avisa og låne en bok i samme hus når det regner sidelengs utenfor? Ja takk. Samtidig er kjøpesenterestetikken en av de verste som finnes. Det er så grått og trist. Det gjelder Oasen også. Et grått kjøpesenter i grå februar.

Helgen ble feiret med å hjelpe hun jeg kjenner med å fylle en kommode med klær, lage og spise pizza og se veldig dårlig film (med vilje) på lørdag, så fulgt opp med fastelavnsboller på søndag. Yum yum. Ganske normal helg for mennesker som er en del av samfunnet det? Jeg deltar jeg og liksom.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.