August

August

August var lang, og kort, og nå er den over. Jeg var alene på en hytte en ukes tid. Det var utrolig fint. Jeg gjorde så lite som mulig og når det plutselig ble fint vær på vestlandet ble jeg litt overrasket over den plutselig fine sensommeren.

Lest

Kaffe, brownie med vaniljekesam og molte, og en bok i solen.
  • Why Fish Don’t Exist: A Story of Loss, Love, and the Hidden Order of Life av Lulu Miller (ill. Kate Samworth): Et memoir fra Lulu Miller, med innslag av biografi om David Starr Jordan. Om å knytte seg til en person fra historien, uten å vite hele historien, om hvordan samfunnet håndterer de når gamle helter ikke egentlig er helter, om å forsøke å bringe orden i kaoset, meningen med livet osv. Jeg likte denne boken veldig godt, vet ikke om det var bibliotekaren i meg eller «sad girl» delen som responderte mest, men jeg likte skrivestilen og refleksjonen til Miller. Jeg ser av andes omtaler at en del reagerte på at det ble brukt som en slags plot twist at Starr Jordan var eugeniker, men i og med at det er ganske kjent så synes jeg det er greit å gi dem som leser en støkk om de ikke visste. Det ble ganske tydelig hinta til før i boken også, men det er kanskje bare jeg som er obs på sånt tankegods? I alle tilfeller hadde jeg en fin leseopplevelse.
  • Take a Hint, Dani Brown av Talia Hibbert: Tror nesten jeg har klart å finne romantikk jeg liker, etter en del forsøk. Det appelerer til meg (som til en av bokas hovedpersoner) at romantikken alltid har lykkelig slutt, og det ønsker hjernen min å slappe av med i blant, men jeg er ikke såååå interessert i selve romantikken sånn egentlig. Dette er andre boka om Brown søstrene og jeg har likt begge, men tror jeg likte denne bedre enn den første (hvor feilkommunikasjon var konflikten, ikke en favoritt trope for meg). Denne var i alle fall søt og endte som det skulle.
  • Mooncakes av Suzanne Walker og Wendy Xy (ill.): Dette var rett og slett en skrekkelig søt tegneserie, om heksa Nova som bor og jobber med bestemødrene sine i deres lille magiske butikk mens hun undersøker lokale overnaturlige hendelser. Ute på en undersøkelse treffer hun en hvit ulv, som viser seg å være barndomsvennen Tam, sammen må de bekjempe en demon, og forelske seg. Klissete og søtt og akkurat det jeg trengte.
  • Rosewater av Tade Thompson: Sci-fi satt til vår nære fremtid (2065/66), og den fiktive byen Rosewater i Nigeria. En utenomjordisk dome har lagt seg til og en by har vokst opp rundt den. Denne boka var lettlest, spennende og innimellom litt kjedelig (hovedpersonen er ganske apatisk – i alle fall i starten). Hovedpersonen Kaaros historie fortelles gjennom tilbakeblikk på hvordan han ble som han ble, men også hvor den mystiske domen kommer fra. Kommer til å lese toeren!

Sett

Mer brownie med vaniljekesam og molte ja…

Fint lite egentlig, første to sesongene av Rizzoli og Isles, ikke fordi den er spesielt bra, men fordi hjernen min har ønsket seg forutsigbarhet. Jeg har også sett første halvdel av Sandman (helt grei, har ikke sterkt forhold til tegneserien) og filmen The Gray Man, sistnevnte var en halvtime for lang, men litt klessete skurk fra Chris Evans er alltid gøy.

Hørt

Nyeste episodene av podcasten By the Book hvor vertene leser selvhjelpsbøker og gjør sitt beste for å leve etter den i to uker. Synes podcasten er underholdende, men det holder med små doser.

Takk for turen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.