De siste 6 bøkene jeg har lest

De siste 6 bøkene jeg har lest

huntclairerunning

The Hunt – Chuck Wendig
Dette er bok 2 i serien om Atlanta Burns, og som den forrige er det en kjapp bok med mye action, banneord og hovedpersonens helt egne rettferdighetssans. Da vi møter Atlana i starten av denne boka selger hun hevn. Om du blir mobbet, mishandlet eller på en annen måte er urettfedig behandlet kan hun ordne opp. I teorien. Så havner hun i trøbbel, igjen, og denne gangen er det ikke nynazister, men miljøene glir ikke overraskende noe over i hverandre. Denne hadde dratt fordel av litt mer omskriving og redigering tror jeg. For meg ble den litt for kjapp i de skrivetekniske svingene i blandt.

Claire DeWitt & the Bohemian Highway – Sara Gran
Også en bok nr. 2. Denne brukte jeg nesten et år på, rett og slett fordi den var fryktelig treg i starten. Dette er krim, men mysteriet er i grunn irrelevant. Claire DeWitt må etteforske mordet på sin eks, og går gjennom en sorgprosess som involverer store menger narkotka (slipp ikke denne damen nær ditt medisinskap). Ikke like god som førsteboken, men om du likte den er ikke denne mange hakk under. Ville ikke startet rett på denne.

What I Talk About When I Talk About Running – Haruki Murakami
Denne prøvde jeg å finne på norsk, men fant ikke som ebok, finnes som papirbok.  Jeg plukket denne opp fordi jeg liker å lese memoarer som også handler som løping eller vandring. Jeg leste en god del Murakami da jeg var yngre, men tror ikke jeg har rørt bøkene hans siden jeg runda 20, det er blitt noen år etterhvert. Boken handler om å løpe, men også om å bli eldre og om å skrive. Murakami forteller om livet sitt gjennom løpingen, den blir den narrative rammen. Jeg kom ikke alltid helt overens med måte denne boken var skrevet på, men i det store og det hele var det en fin leseopplevlse, selv om jeg ikke løper.

wanderwickedout

The Wander Society – Keri Smith
Denne boken er konstruert rundt et narrativ hvor forfatteren oppdager hemmelig gruppe som kaller seg «The Wander Society» og mens man leser om gruppen leser man også om Smith’s dektetivarbeid og hennes opplevelse av å bli en av dem. Dette er selvsagt oppspinn fra Smith sin side (dama bak Wreck This Journal forøvrig). Boken er full av ideer til ting man kan gjøre mens man er ute og vandrer, lister over kjente litterære vandrere og en og annen «gjør-det-selv» oppskrift. Jeg hadde det ganske gøy med denne, og søkte om medlemsskap i facebook gruppen. Kjernen i boken appelerer til meg, men en del av innpakningen var irriterende, da den tidvis framstår som pretensiøs og nedlatene (følte ofte at litteraturen ble holdt opp som den ultimate fortellerformen, og det er jeg dønn uenig i), og veldig veldig full av referanser til døde litterære vandrere. Jeg både liker og ikke liker. Liker ideene og oppgavene, men kanskje ikke tonen? Jeg har i alle fall gått på tur og utført noen av oppgavene og det var artig. Gruppen på facebook er også ganske ålreit.  Jeg liker potensialet her, men usikker på gjennomføringen.

Wicked as They Come – Delilah S. Dawson
Dette er actionfylt romantikk. Jeg kjøpte eboken i et svakt øyeblikk, og jeg angrer ikke. Boka er ikke veldig lang, ikke spesielt tunglest, og proppfull av action. Noen deler av plottet fikk meg til å rulle med øynene (heltinnen har selvsagt to menn å velge mellom, selv om en av dem ikke framstod som et reelt valg sånn jeg leste boken). Boken er satt i vårt univers og et alternativt univers, hvor vampyrer og mennesker bor side om side i en slags forvrengt viktoriansk verden, med en dæsj steampunk. Jeg er ikke så veldig glad romantikk, men leste denne fordi jeg var interessert i verdnen den var satt i, og leste at det var like mye action som klining, og det stemte godt.

Out – Natsuo Kirino
En thriller som fokuserer på fire kvinner som ender opp med å kvitte seg med liket til en av dem sin ektemann (skjer helt i starten dette), og da en som ikke er morderen blir anklaget og mister sin (ikke helt lovlige) business er han ute etter hevn, og det blir en kamp for overlevelse for kvinnene. Jeg kunne skrevet en mil om denne boken, på den ene siden er den god, det er Japansk urban depresjon, det er nattvakter på lunsjfabrikken og kvinner som rett og slett har mistet seg selv av ulike grunner (som stort sett handler om penger), for dette er en bok om grådighet og makt. Ingen av karakterene er sympatiske, og skrivestilen er kald og likegyldig. Dette er også en veldig fysisk bok, kropper, både døde og levende beskrives i detalj, og i noen tilfeller sidestilles med personlighet (Kuniko som er tjukk er selvsagt også grådig, ute etter øyeblikkelig tilfredsstillelse og lite annet). For en bok på 500 sider og som dekker mange temaer er den egentlig ikke veldig grundig, og der er løse tråder som irriterer meg. Mens jeg leste følte jeg at forfatteren fant på historie underveis (som man jo gjør), men at man ikke fikk gått tilbake og ryddet skikkelig opp. Jeg følte jeg kunne ane konturene av et tidliger utkast som fulgte en annen linje og det irriterte meg. Slenger til slut på en advarsel om at det essensielt ender opp med torturporno på slutten der.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.