Om å lese mange bøker på en gang

Om å lese mange bøker på en gang

I følge goodreads leser jeg disse bøkene akkurat nå
Brave New World by Aldous Huxley
What I Talk About When I Talk About Running by Haruki Murakami
started on May 7, 2016
Going Bovine by Libba Bray
started on April 5, 2016
Max, Mischa & Tetoffensiven by Johan Harstad
started on March 20, 2016
The Good, the Bad, and the Undead by Kim Harrison
started on December 9, 2015
Claire DeWitt and the Bohemian Highway by Sara Gran
started on July 15, 2015

Det er bare 5 bøker (egentlig holder jeg på med en til), og det kan jeg si da andre leser langt flere bøker om gangen enn jeg. Det pleide å være to bøker om gangen, en tung og en lett, så ble det tre, for jeg måtte jo lese for skolen eller så ville jeg høre lydbok også, så ble det fire, fem, seks. Tror det meste jeg har vært oppe i er å veksle mellom ti bøker. Problemet med denne metoden er at noen bøker blir startet på, satt på pause til fordel for en annen bok, og så enda en og enda en. Jeg leser det jeg er i humør til (og om sant skal sies har jeg ikke vært i lesehumør på en stund), og tror ikke på å  tvinge meg til å lese noe jeg ikke vil. Problemet oppstår når jeg vil, men ikke akkuat nå i over et år, for da husker jeg jo ikke hva som har skjedd, man kan ikke bare plukke opp en bok et år etter og fortsette på side 257 og tro at man forstår hva som skjer. Jeg kan i alle fall ikke det, noen ganger kan man hente seg, men ikke alltid. I mai i fjor tok jeg et oppgjør med alle bøkene jeg hadde starta på og aldri lest ferdig, og leste dem ut eller droppa dem. Det tenkte jeg å bruke juni til i år, lese ut i alle fall tre av bøkene eller besteme meg for å ikke lese dem ferdig. Litt skjerpings.

3 kommentarer til «Om å lese mange bøker på en gang»

  1. Jeg synes det er helt forferdelig å lese flere bøker samtidig. Blir så stressa av følelsen av at jeg aldri blir ferdig med noen av dem… Så jeg prøver å bare lese én bok om gangen, men det har sklidd ut en del i det siste. Jeg leser vel 4-5 bøker samtidig nå, men jeg liker det ikke.

    1. Jeg har ikke noe problem med å lese flere bøker om gangen, men når tallet kommer opp i fem eller mer blir det for mye for meg også. Må tvinge meg til å lese ut noe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.