Anbefal en film! (+sånt jeg har sett i det siste)

Anbefal en film! (+sånt jeg har sett i det siste)

Jeg har et lite prosjekt gående hvor jeg ser fire filmer i måneden. Jeg  velger stort sett etter humøret, men har vudert å gå etter sjangre/tematikk i perioder. Jeg trekkes naturlig mot ungdomsfilmer og spionfilmer. For å utvide horisontene mine tenkte jeg å prøve meg på nye sjangre/filmer jeg ellers ikke vurderer. Derfor vil jeg gjerne ha anbefalinger, fortell meg gjerne:

1) om en av de beste filmene du har sett
2) en av filmene du kan se igjen og igjen (trenger ikke være «bra»)
3) favoritt ungdomsfilm (siden det er min favorittsjanger)
4) en film du ikke har sett ennå, men har skikkelig lyst til å se.

Svar på det du vil, og jeg blir ikke sur (tvert i mot) om du ikke klarer å svare bare en film på noen av punktene. Siden det ikke er sikkert noen gidder å svare kan jeg jo fortelle om noen av filmene jeg har sett i det siste.

Begin Again (2013)

Dette er et relativt rolig musikkdrama. Sjarmerende og ikke så veldig dyp. Keira Knightley er dritsøt (som vanlig). Helt grei film som jeg må innrømme at jeg ikke så starten på da jeg tilfeldigvis kom over den på TV og den var ca ett kvarter inni. Likte den veldig godt innimellom, og er ellers ganske ambivalent.

The Way Way Back (2013)

Amerikansk «coming of age» film om en gutt (Liam James) på sommerferie med sin mor (Toni Collette!) og hennes kjæreste (Steve Carrell), de drar til sistnevntes feriehus, hvor han har masse venner fra før. Mor og sønn må tilpasse seg, og ingenting er fryd og gammen. Sønnen får jobb i vannpark. Hvorfor er det så typisk for amerikansk film? Vannpark/svømebasseng/lystpark av noe slag. Er det en vanlig sommerjobb eller er det en romantisering av sommerjobben? I alle tilfeller er dette også en helt midt på treet flim uten spesielt mye orginalitet. Kort oppsumert: meh.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.