Sånt jeg har lest i sommer

Sånt jeg har lest i sommer

Jeg har lest litt i sommer, og som vanlig har jeg gått for urban fantasy med litt lettere ungdomsromaner innimellom. Det meste har vært på engelsk (unntaket er Alle utlendinger har lukka gardiner av Maria Navarro Skaranger). Jeg har brent gjennom flere Kate Daniels bøker og èn Dresden Files. Jeg har lest siste boka i Chuck Wendig sin The Heartland Trilogy som kom ut i juni og var ekstremt lettlest (som resten av trilogien hans, og en god del av de andre bøkene hans), og er en dystopi der de rike har flytta opp i skyene på flåter, og bruker folkene på bakken som arbeidskraft for å produsere det de trenger der oppe (særlig en spesiell maistype som er gift for både jorda og menneskene). Artig serie, om enn ikke så fryktelig dyp. Gøy med karakterer som faktisk utvikler seg skikkelig og viser seg å være annerledes enn både du og de trodde. Jeg har også lest Ernest Cline sin Ready Player One og skjønner hvorfor «alle» liker den, artig bok (særlig om du liker video spill og åtti-tallet). Jeg har hørt Sarah Dessen sin nyeste bok Saint Anything hun har vært fast invetar på sommerleselistene mine (fordi jeg og hun har lignende logikk, så jeg blir ikke sint på karakterene hennes når de gjør dumme ting, siden jeg skjønner hvorfor. Det er ikke alltid jeg klarer det og da funker ikke sånne bøker for meg). Jeg har også vært borti Morgan Matson’s Since You’ve Been Gone og  den var helt okei. En søt historie om vennskap. Har nå begynt på den første boka hennes Amy & Roger’s Epic Detour nå og den virker også lettlest og grei. Jeg har generelt holdt meg unna de tyngre og tjukkere bøkene i sommer, de ligger uåpna på nattbordet eller uleste i de digitale dupedittene mine. Snart må jeg ha litt variasjon i lesestoffet mitt. Det trenger ikke være litteratur med stor L, men det trenger å være noe annet enn det jeg leser til vanlig. Prøvde meg på krim med Gillian Flynn sin Sharp Objects, men likte den ikke noe særlig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.