Prokrastrineringstips

Prokrastrineringstips

bilde av penner, skrivebok og en skål med kakaohavegrøt og jordbær

Jeg utvikler stadig nye måter å prokrastrinere på. Jeg har nå kommet så langt at jeg klarer å bruke like lang tid på å planlegge det neste jeg skal gjøre som å gjøre det. Det er prokrastrinering som ikke føles som å hale ut tiden mellom å bestemme seg for å gjøre noe og å faktisk gjøre det. Det er ikke «bare en episode til» eller «bare ett kapittel til» av hva nå enn jeg har hekta meg på. Det er ikke «Hmm, har tid til et par videoer på YouTube» eller «jeg kan jo spille litt til?». Det er falsk produktivitet. I bunn ligger den praktiske og tilfredsstillende gjøremålslisten. Den er fin å ha, da vet man akkurat hva som må gjøres og kan stryke det ut når det er gjort. Det er visuell påminnelse etterfulgt av litt mestringsfølelse når (om) man gjør seg ferdig med oppgavene man har satt seg fore å gjøre. Dette er vel og bra, og eksempelet i bildet over (som de som følger meg på instagram har sett allerede) ser jo enkelt og greit ut, men det er før jeg hadde spist opp frokosten og brukte enda en halvtime på å fylle ut siden med helt poengløse ting. Jeg kan avsløre at selv om jeg fikk gjort det meste den dagen, var jeg mer produktiv dagen etter da jeg bare gjorde det jeg allerede visste jeg måtte (støvsuge, vaske badet, søke på en jobb jeg hadde sett utlyst, lage middag) og noe jeg hadde lyst til i tillegg (omorganisere og støvsuge kleskommoden min). Det har blitt sånn at jeg fyller ut selv de mest tåpelige ting i notatboken, for å krysse dem ut og føle at jeg har «gjort noe» (her kan jeg sikkert filosofere i det lange og brede om hvorfor dette er viktig for meg for øyeblikket, men det skal jeg spare dere for) og dermed kan legge meg med god samvittighet.

Jeg har ikke kommet så langt at jeg skriver opp «pusse tennene», «bruke tanntråd» og «legge meg» på lista, jeg har heller ikke fine klistremerker og mønsterteip til å dekorere med (men har masse helt vanlige post-it tabs og markørtusjer altså) så jeg har ikke dratt den så langt som jeg ser mange på pinterest/tumblr/instagram har, men jeg nærmer meg. Det er en fin måte å prokrastrinere på, og det er bedre å bruke en time på notatboken enn en tre timer på en tv-serie jeg ikke hadde planer om å se på, men jeg tror jeg må passe meg litt for å ikke dra den for langt. Det betyr ikke at jeg ikke har ebay åpen i en annen tab med masse søte katteklistrelapper eller mønsterteip annonser altså…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.