Februar i oppsummering

Februar i oppsummering

Februar var lang og kjedelig og jeg har tilbragt det meste av måneden med seig influensa. Derfor tenkte jeg at jeg bare skulle kjøre et lite oppsummeringsinnlegg og håpe på at mars viser seg å være bedre!

Sånt jeg har lest:

Likte alle tre godt, leste den første der bare fordi den hadde lang tittel! Det viste seg å være et bra valg, lettlest liten bok om liv og død og sånn… Waistcoats & Weaponry er tredje boken om Sophronia, og den var kanskje litt mindre morsom en forgjengerne, men jeg vil ha neste bok med en gang, helst i går. Det samme gjelder The Cormorant som fulgte formlen fra de to forestående bøkene i serien og som jeg derfor selvsagt likte godt (har en ting for overdreven banning og vold, men bare i fiksjonen min, heldigvis!). Jeg har også prøvd ut abbonementstjensten Scribd denne måneden, så har begynt på en del andre greier jeg ikke er ferdig med. Gøy å prøve en slik tjeneste for bøker, de har både ebøker, lydbøker og litt tegneserier (sistnevnte er nytt og ikke så veldig til utvalg på) og jeg tror ikke jeg vil fortsette med den, men bare fordi utvalget ikke passer meg helt og fordi android-appen nekter å spille av lydbøker (kan fikses med å stille inn telefonen til amerikansk engelsk, men det er et irritasjonsmoment jeg ikke kommer helt over). Jeg får se hva jeg synes når prøvemåneden min nærmer seg slutten (midten av mars).

Sånt jeg har sett:

  • Kingsman: The Secret Service. Var spent på denne, litt redd for katastrofe, men det gikk bra. Det også gøy å høre hvor latteren kom fra når det skulle være morsomt. Det var et par steder den ikke funka (for meg), men stort sett gøy.
  • Agent Carter. Marvel. Peggy Carter. Fin liten serie (bare åtte episoder i sesongen). Storkoste meg i alle fall. Litt Mary Sue tendenser over Peggy, men for min del lett å overse. Ligger på Netflix nå! Tidslinjemessig ligger denne etter den første Captain America filmen, sånn om det skulle bety noe for deg. Handlingen er lagt til 1946.

Sånt jeg har fått/kjøpt:

Loot Crate:

nevermindthetypos.com bilde av Loot Crate for februar med tema playJeg har lenge hatt lyst på overraskelsespakke i posten en gang i måneden, som da jeg var liten og med i Penny- & TL-klubben. Ikke at de var overraskelser, men det er gøy med ting i posten. Så enkelt er det. Loot Crate er en månedlig abbonementstjeneste (man kan avbestille når som helst). Du får vite temaet på forhånd, men ellers er det sjansespill. Denne måneden var temaet «play». Jeg var spent på hva jeg ville få, og ble rimelig fornøyd da hoveddingsen var en bok jeg har hatt lyst på en stund (Ready Player One av Ernest Cline). Det var også kortspill, en figur man kan tegne på selv, esken var et spillbrett (vi fikk terninger og alt), pac man plakat og en liten hex bug! Gøy. Boken var nok det som appelerte mest til meg, men det var ikke noe i veien med de andre greiene. Er mer spent på marsboksen da temaet der er «covert» et tema som nok passer meg bedre. Dersom det høres spennende ut så kan du jo sjekke det ut på lootcrate.com (det er en kode i den linken som gir meg credits dersom du kjøper). Jeg fikk min boks i dag (2. mars), og den dro fra loot crate sin varetekt rundt den 20 januar. Obs: Frakten er høy på denne, men det er innbakt i prisen du ser på nettsiden om du velger at du er i Norge.

Jeg har også fått klørne mine i litt for mange bøker, men mammutsalg og forfattere jeg liker med nye bøker og alt:

nevermindthetypos.com bilde av bøker kjøpt og fått i februar

Litt uskarpt bilde desverre, men jeg er jo allerede godt i gang med listene så jeg kan jo godt lage en til, fra toppen av bunken og ned:

  • A Room of One’s Own av Virginia Woolf. Essay. Den var liten og fin og jeg har bare et lite utdrag av den fra før av.
  • Hulder (Kire #1) av Tonje Tornes. Kjøpt på mammut, vet egentlig ikke så mye om den, men har hørt bra ting. Ungdomsfantasy er i alle fall en ting jeg liker.
  • Odinsbarn (Ravneringene #1) av Siri Pettersen. Yeah. Jeg snakka jo mye om Råta i januar. Dette er eneren, jeg har lest den før, men da lånte jeg den på biblioteket så når den nå kom på mammutsalg måtte den nesten bli med meg hjem.
  • Atlanta Burns av Chuck Wendig. Dette er en sånn to-i-en roman, for det er sammensydd utgave av to historier, om jeg har forstått det rett. Det er en ungdomsroman som jeg gleder meg til, da, om dere ikke skjønte det tidligere i denne eviglange bloggposten, jeg liker Wendig litt mer en jeg strengt tatt burde.
  • Veronica Mars: Mr Kiss and  Tell (Veronica Mars #2) av Rob Thomas og Jennifer Graham. Likte forgjengeren. Likte serien. Syntes filmen var ok. Klart jeg forhåndbestilte denne for en evighet siden!
  • The Shadow Cabinet (Shades of London #3) av Maureen Johnson. Enda en forhåndsbestilling. Overnaturlig ungdomsserie. Masse spøkelser. Gøy!
  • The Sleeper and the Spindle av Neil Gaiman, illustrert av Chris Riddel. Kjøpt utelukkende fordi at den er pen, og Gaiman, og at det er gjendikting av et eventyr. Lurer på om den er mer eller mindre grusom en originalen.

Det var min februar i underholdning og unødvendig pengebruk. Nå skal jeg gå og lese en bok før jeg går en tur. Håper din februar var bedre og mer innholdsrik enn min. Det skal mye til for at mars blir kjipere da!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.