Jeg leste masse i januar, mer enn jeg hadde trodd, men ikke helt det jeg hadde planlagt:

the seven covers of the seven books I read in january

Jeg leste (eller leste ut) syv bøker i januar (her er de i omvendt rekkefølge av bildet, men i akkurat den rekkefølgen jeg leste dem ut):

Immortal in Death (In death #3) – J.D. Robb
Claire DeWitt and the City of the Dead (Claire DeWitt #1) – Sara Gran
Råta (Ravneringene #2) – Siri Pettersen
The Merciless – Danielle Vega
Succubus on Top (Georgina Kincaid #2) – Richelle Mead
My Life as a White Trash Zombie (White Trash Zombie #1) – Diana Rowland
Kjære – Linnéa Myhre

Råta var nok den beste boka jeg leste i januar, Succubus on Top den kjedeligstetett fulgt av Immortal in DeathClaire DeWitt and the City of the Dead var overraskende artig å lese, men ikke veldig minneverdig i etterkant (bortsettfra hovedpersonen selv), men jeg likte den godt undeveis og jeg krever ikke mer enn det av en krimbok jeg kjøpte på salg. The Merciless var boka med finest cover og artigst konsept, men hvis faktiske innhold kanskje ikke levde helt opp til foventningene, men når det bare tok meg tre timer å komme gjennom den og historien strent tatt var helt grei så gjør ikke det så mye. Den er veldig fin og rosa i hylla mi (sier hun som ikke liker rosa noe særlig en gang). Den størte overraskelsen var My Life as a White Trash Zombie, jeg har lest få bøker med zombier (men mange med andre vesner, som vampyrer, varulver og hekser av ymse slag) og kjøpte denne helt tilfeldig på salg hos Audible, og den var rett og slett fornøyelig. En kort, vittig bok om Angel som plutselig kjenner at det ikke akkurat byr henne i mot å maule menneskehjerne. Kjære er nok den boka jeg ikke klarer helt å finne ut av om jeg likte, eller rettere sagt, hvor godt jeg likte  den. Jeg likte den, Myhre er morsom og alvorlig om hverandre og jeg liker den blandingen godt. Jeg smilte og var blank i øynene samtidig, og det er jo en fin egenskap i en bok.

Som vanlig leste jeg mye bøker som er en del av en serie, bare to enkeltstående bøker, og det er mye sånn leselivet mitt ser ut. Serie på serie på serie. Jeg sier til meg selv, med så streng stemme som jeg kan, at nå må jeg nesten se til å bli ferdig med noen serier før jeg får begynne på en ny, og så snur jeg meg rundt og åpner bok nummer en i en eller annen serie som plutselig ble kjempespennende. Det gjør jo ikke noe, men jeg er skikkelig dårlig på å fullføre serier (og av og til enkeltstående bøker, bare spør de siste tjue sidene av The Virgin Suicides som jeg bare aldri leste) og har lyst til å komme i mål av og til, eller i alle fall lese ut det siste som er gitt ut.

 

Categories:Bøker
Published on :Posted on

1 thought on “Lest i januar”

·

Elsker slike innlegg! Og jeg klarer heller ikke helt å plassere “Kjære”.

Post your comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.