Jula har jo kommet og gått, og da fikk jeg tre bøker og gavekort på bokhandel, og så har jeg også kjøpt et par bøker utenom, så jeg tenkte jeg skulle vise fram fangsten. Jeg har hatt forbud mot å kjøpe bøker (med unntak) i to år, og har nå avsluttet og bare videreført det som virket (ikke gå i bokhandel bare for å kikke så ofte, bare kjøpe bøker jeg har gleda meg til eller vet jeg vil lese med en gang) og har sikkert fått like mange bøker på to måneder som jeg har kjøpt på et helt år! Kjenner litt på den kjøperusen (som forhåpentligvis også har skaffa meg leselykke).

2015-01-13 21.39.17

Jeg innser at det bare er en norsk bok her, det ville vært to om jeg huska å finne fram Råta av Siri Pettersen som jeg kjøpe ikke så lenge etter at den kom ut i høst (og leste ferdig forrige uke). Fant en jeg ville ha da jeg var for å bruke gavekortet mitt, men så kostet den 449 kroner, og det var mer enn jeg hadde gitt. I den sammenheng er jeg veldig glad for biblioteket (om dere ikke hadde skjønt det ennå så er det ingenting jeg fangirler mer over enn biblioteket), men norsk litteratur er noe jeg leser litt for lite av for tiden (men det kan man jo gjøre noe med).

Linnéa Myhre sin Kjære har fått æren av å være den eneste norske boka, og den tenkte jeg å lese før 20. januar da Myhre kommer for å snakke på biblioteket i Bergen (hovedbiblioteket), noe jeg gjerne vil få med meg, og da er det jo greit å ha lest boka det handler om.

Foxglove Summer av Ben Aaronovitch hadde jeg forhåndsbestilt, fordi å ikke ha den bare dager etter utgivelse viste seg å være en umulig øvelse. Det er femte bok i Peter Grant serien, som er min favoritt innen urban fantasy akkurat nå (og de siste to årene). Jeg brukte deler av gavekortet mitt på Cursed av Benedict Jacka som også er urban fantasy og del av en serie (nummer to), og hvor jeg syntes eneren var så som så (men sånn er det ofte med enere), men underholdende nok til at jeg godt kan lese mer.

Den knallrosa boken er The Merciless av Danielle Vega, og er den eneste her jeg har lest allerede og jeg kan si at coveret er fantastisk, men det på innsiden er litt sånn midt på treet. Den var definitivt underholdende og verdt de tre timene det tok å lese den, selv om den ikke var skummel, men så er  det en ungdomsbok. Waistcoats & Weaponry er den tredje i sin serie (Finishing School), skrevet av Gail Carriger (satt til samme univers som Parasol Protectorate serien, en generasjon eller to før), dette er også en ungdomsroman med en litt for perfekt hovedperson, men det gjør ikke noe fordi serien er utrolig fornøyelig (og veldig god å ha når man må ta pause fra en bok som er tung).

Grimm Tales er, som tittelen indikerer, brødrene Grimms eventyr, men i en oppdatert/redigert engelsk utgave. Denne har jeg hatt lyst på en stund, så da er det fint med fine venner som sparer på linken til ønskelisten jeg sendte for lenge siden.

Orlando av Virgina Woolf er en bok jeg av en eller annen grunn ikke har lest, men har tenkt på å lese siden ungdomsskolen. Så da jeg stod foran klassikerhylla og den var der så plukka jeg den med meg. Siste rest av kortet og en bit av en hundrelapp jeg hadde i lomma gikk til Save me the Waltz av Zelda Fitgerald, bare fordi.

Og så over til noe annet: Jeg fant en veske som ropte etter å mishandles av meg. Jeg her fryktelig svak for prikker, jeg har kjoler, sjal, hårpynt, glasss, strømpebukser og sengetøy med prikker, eller polkadotter om du vil. Jeg er litt bekymra for om den bli for søt for meg (jeg hadde en periode der jeg gikk for alt som var søtt, men jeg er ikke helt der mer), men jeg klarte ikke gå fra den. Jeg har uansett ikke noen stor veskesamling så jeg har ingen grunn til å ha dårlig samvittighet for akkurat dette kjøpet, på salg var den også (accessorize).
2015-01-14 17.52.15

Categories:Bøker
Published on :Posted on

1 thought on “Bokhyllefyll: Bøker fått og kjøpt desember-januar”

·

[…] Nye bøker. […]

Post your comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.