Forfatter: Adam Rex
Utgivelsesår: 2010
Språk: Engelsk
Forlag/Utgiver: Blazer + Bray
Format: paperbac
Sidetall: 336
Sjanger-ish: humor, unge voksne/YA, paranormal/overnaturlig

Tidvis underholdene vampyrmoro

Doug Lee blir ved et uhell gjort om fra keitete tenåring til vampyr. Han finner ingen som frivillig vil donere blod, og må drikke fra kyr i stedet, mens han finner ut av hvordan han skal takle hele vampyrgreia. Han forelsker seg i en indisk utvekslingsstudent, han får en tvilsom mentor og har TV-programmet “Vampire Hunters” i hælene.

Denne boken er morsom, til du kommer omtrent halvveis. Da er vitsene oppbrukt og historien endrer retning, den blir alvorlig, man får nøstet opp i hvem som beit Doug, og vampyren i ham kommer frem og er ikke helt den samme som mennesket Doug, en mer ekstrem utgave.  Egenskapene og mytologien vil jeg kalle en mix av ulike populærkulturelle vampyrer, særlig Dracula.

Slutten av boka er bedre enn jeg forventa da jeg var omtrent to tredjedeler inne i boka, jeg liker måten den avsluttes på, i alle fall nesten. Forfatteren kunne kanskje spart seg den siste siden, men ellers helt okei avslutning, potensielt overraskende fordi boka begynner i en tone og avsluttes i en annen.

Jeg både likte og mislikte denne boka. Etter å ha tenkt på den en stund har jeg funnet ut at selv om den var vittig og hadde noen gode biter, er ikke helhetsinntrykket mitt positivt, den er for rotete og forfatteren manipulerer karakterenes personlighet dårlig for å drive plottet fremover.

Categories:Bøker
Published on :Posted on

Post your comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.