Omslagsbilde Succubus BluesSuccubus Blues (Georgina Kincaid, #1)Forfatter: Richelle Mead
Utgivelsesår: 2007 (min utgave 2010)
Språk: Engelsk
Forlag/Utgiver: Zebra Books
Format: e-bok for Kindle.
Sjanger-ish: paranormal-mystery-romance

Dersom du har lest sånne bøker før veit du egentlig akkurat hva denne handler om. Georgina Kinchaid har levd lenge og er litt deprimert, hun er ensom, lengter etter barnet hun aldri fikk og har dårlig samvittighet for noe som skjedde for tusen år siden. I dette universet er hun en liten demon som solgte sjela si for ingenting (hint:hennes egentlige navn er Theta) til Lilith og endte opp som succubus. Sjefen hennes er en tidligere engel (type fallen) og vennenene hennes er to vampyrer og en smådjevel (imp). Så begynner disse smådemonene å dø. Georgina forelsker seg i to stykker på en gang. I tillegg har hun en vanlig jobb i bokhandel hvor hun selger bøker, trener sine kollegaer i dans og har sex med sjefen.

Jeg liker dette universet, her er mye å leke med. Himmel og helvete i evig kamp. Godt vs ond, men så er det ikke så svart-hvitt likevel. Gerogina’s demonsjef er kompis med en engel og de jobber sammen for å finne ut av hvem det er som er ute og dreper smådemoner. Georgina selv, på de ondes side er ikke ondskapsfull selv om hun suger livet ut av folk. Dessuten har hva som er synd og ikke endra seg siden Georgina var menneske og det er interessant, i dette universet endrer moralen til menneskene seg og da gjør også moralen til det guddommelige det. Ting endrer seg i himmel, helvete og blandt de vanlige dødelige.

Kjærlighetsstyret er kjedelig, men plotrelatert! I alle fall litt av det, og da er det med en gang mye mer tålelig, selv om jeg ikke fatter og begriper heltinnens logikk. Jeg antar det har noe med at hun er succubus å gjøre, og at hun er sånn tusen år gammel (okei, så fulgte jeg ikke godt nok med til å vite hvor gammel hun egentlig er, men hun er ikke ung). Jeg har lest at mange liker kjærlighetshistorien fordi det er vår kvinne som har problemene, men jeg synes ikke det er så “befriende” når problemet er like mye  fysisk som psykisk (Georgina kan ikke kysse et menneske uten å suge livet ut av dem, skulle hun forelske seg i ett og innlede et forhold vil hun drepe dem) og om man skal ta på seg de feministiske brillene her så er vel den fyiske sperren også problematisk. Jeg synes derimot det er kult at hun er så forfengelig og ødelagt, men likevel oppegående og kick-ass. Litt dybde er ikke å forakte.

Likevel er det er par ting som skurrer, men det meste er plotrelatert og for å lære leserne noe og vise hvordan slutninger blir trukket. Dette er jo et evig problem, her lærer Georgina gjennom samtale og bibellesning, sitater inkludert! Det er jo en måte å løse det på, det ble gjort krøklete. Realistisk? Joda. Kjedelig? Definitivt.

Oppsummering: Sassy heltinne med vondt fortid og problemer med å stole på folk (jeg hadde heller ikke stolt på folk dersom jeg var en succubus/demon). Mord. Kjærlighet. Humor. Dette var gøy, selv om jeg kanskje ikke var så begeistra for disse mennene hennes, men det gjør jo ikke noe.

 

Categories:Bøker
Published on :Posted on

Post your comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.