Omslagsbilde til FatedForfatter: Benedict Jacka
Utgivelsesår: 2012
Språk: Engelsk
Forlag/Utgiver: Orbit
Format: paperback
Sjanger-ish: Urban Fantasy

Alex Verus driver en magi sjappe i London (I Camden selvsagt, der den ikke stikker seg det minste ut). Han selger jalla jalla greier til de som detter innom og litt mer ekte vare til de som veit hvem han er og hva han har å tilby. Alex er en sannsynlighets magiker (“probability magician”). Han ser sin egen framtid, utfallet av alle sine avgjørelser, og kan dermed velge rett første gang (og sitte i ro og se framtiden i et par minutter for så å finne en vei ut av et låst rom eller ligenende). Han ser altså muligheter. Slike magikere holder seg stort sett for seg selv. To grunner: Deres magi er lite nyttig i kamp og to deres evner er veldig nyttige for andre. Det er selvsagt evnene hans (men også de magiske objektene han samler på/leter etter) som skaper trøbbel. Det har dukka opp en magisk dings som alle vil ha, mørke og lyse magikere og Alex havner i midten. Han er den eneste magikeren av sitt slag som ikke har dratt sin kos, og hans egen “lærling” står midt i det. Dermed blir han og forsøker desperat å finne best mulig løsning på problemet.

Jeg kjøpte denne boka på salg, helt tilfeldig. Jeg leser en del urban fantasy for tiden og tenkte hvorfor ikke. Boka er vittig, Alex Verus okay, det samme er side-kicket hans Luna samt de to andre han er venner med og hvis tjenester han nytter seg av, men til syvende og sist er dette en veldig anonym bok. Den skiller seg ikke ut i mengden, og jeg ser at mange sammenligner med The Dresden Files (som jeg ikke har lest, ennå) og mener det er for likt til at det er gøy. Men jeg liker sjangeren og denne boka er ikke dårlig, den er sånn midt på treet og helt grei sommerlektyre. Jeg dro den med meg Sørlandet rundt i sommer og leste den på stranden. Jeg liker også typen magi Alex Verus har og liker utforskningen av denne. Jeg kommer ikke til å lese oppfølgeren Cursed (jeg synes godt de kunne funnet på noen bedre navn på bøkene også) med det første, men det er ikke usannsynlig at jeg kommer til å fortsette på serien på et seinere tidspunkt (når jeg har en kortere liste over bøker jeg må lese, helst i går).

Har også skrevet om denne på goodreads: Fated Review.

Post your comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.